Prezentace o cestě do Itálie – Erasmus+

Vedení ŠkolyErasmus - skupinové

Prezentace o cestě do Itálie – Erasmus+
Dne 3. 12. 2018 jsme se setkali v učebně 09, abychom vyprávěli o naší cestě do Itálie a naslouchali TED-like talks (projevům v angličtině) pěti našich vybraných studentů. Na začátku pustila Valérie své vítězné video o komunikaci, poté byla představena témata: Resewing, Mobile Addiction, Confidence, Personality Test and The Butterfly Effect. Nakonec studenti sdíleli své zážitky z říjnové cesty do Itálie a pobytu v Miláně.

 

Zde pár jejich dojmů:
Klára a Katka: Naše cesta začala už v ranních hodinách příjezdem do Vídně. Odtud jsme odletěli úplně bez problémů na italské letiště. Po příjezdu do hotelu, kde byli ubytovaní učitelé, nás čekali naši italští hostitelé. Moje hostitelka Chiara Forti se mi snažila zpříjemnit pobyt v Miláně návštěvami cukráren, divadel, obchodů a nádherných míst v Miláně. Dopolední hodiny jsme trávili ve škole. Byla původně vybudovaná jako vězení, proto tam stále byly mříže v oknech. Ovšem nejsilnější zážitek mám z jejich tureckých záchodů. Italští studenti byli velice milí, stejně tak i ostatní studenti Be InteresTED. Zlepšovali jsme si angličtinu mluvením s našimi novými kamarády. No, co dodat – týden utekl jako voda a my jsme se vraceli celou sobotu do Třebíče.

 

Valérie: Týdenní pobyt v italském městě Milán mi přinesl mnoho nových přátel z různých koutů Evropy. Také jsem si procvičila svoji mluvenou angličtinu při konverzaci s ostatními žáky a svou výměnnou rodinou. Celkový dojem z tohoto výletu, který mi umožnila Evropská unie, je velmi pozitivní a doufám, že se mi ještě někdy taková to příležitost naskytne.

 

My, učitelky, jsme velmi hrdé za práci, kterou naši studenti odváděli při přípravě a přednesení svých TED-like talks a těšíme se na další setkání v podobném duchu, které se bude konat v únoru.

 

Paula Torresan